Prodhimi mesatar ditor i çelikut bruto në Kinë ka vendosur sërish një rekord të ri

Prodhimi industrial i Kinës është rritur 6 për qind në muajin qershor nga një vit më parë, me një parashikim prej 6.5 për qind, nga 6.8 për qind. Midis tyre, çelik, çimento, metaleve me ngjyra, automobil, makinë dhe të naftës së papërpunuar vëllimit të përpunimit dhe industritë e tjera kyçe të gjithë ngadalësuar. Megjithatë, prodhimi i çelikut të papërpunuar në ditë të vendosur sërish një rekord të ri.

Prodhimi industrial i Kinës ra shkurtër e pritjet e tregut për muajin e katërt radhazi.

Të dhënat e publikuara nga Zyra Kombëtare e Statistikave të hënën treguan prodhimi industrial i Kinës u rrit me 6 për qind në qershor nga një vit më parë, nga një 6.5 për qind të pritshme, poshtë 0.8 pikë përqindje nga maji dhe deri 0.36 për qind nga muaji i kaluar.

Në periudhën janar-qershor, vlera industriale e Kinës shtuar mbi shkallën e rritur me% vit 6.7 në vit, me shpresën e 6.8%, dhe vlera e 6.9% ish.

Deri më tani, vlera industriale e shtuar mbi shkallë ka rënë të shkurtër e pritjeve të tregut për muajin e katërt radhazi. Norma viti në vit rritje në dy muajt e parë të këtij viti ishte vetëm 7.2% më e lartë se sa pritej, dhe pjesa tjetër e vitit ka zhgënjyer në treg.

Më parë, huang Wentao, një analist në investimet e ndërtimit CITIC, tha se priste një rritje të vlerës së shtuar industriale të ngadalshëm në qershor, si tregues të tilla si PMI, konsumit të thëngjillit për prodhimin e energjisë dhe çeliku shpërthim norma furre mund të bien.

Zyra e statistikave tha se në përgjithësi, gjysma e parë e ekonomisë kombëtare vazhduar trendin e përgjithshëm të qëndrueshme, të qëndrueshme dhe pozitive të zhvillimit.

Huatai makro li ekipi chao komentoi se prodhimi industrial gjatë këtij viti nuk është fenomen i "HOPS" në fund të vitit të kaluar, kryesisht për shkak të festës së Dragon Boat Festival këtë vit në mes të fund të qershorit, dhe në fund të majit - fillim të qershorit të vitit të kaluar, kështu që numri i ditëve të punës në qershor të këtij viti është pak më pak se të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Ekipi gjithashtu ka thënë se në mes të vlerës së shtuar të strukturës industriale, vlera e prodhimit të shtuar shkalla + 6% nga viti në vit rritja është ulur 0.6% nga vlera e mëparshme, makineri elektrike dhe ngadalësimi i kompjuterit dukshme në industrinë elektronike, konfirmojnë brenda dhe jashtë të gjithë kanë presion të caktuar në rënie.

Rritja në pasuri të patundshme, infrastrukturë dhe mallrave të tjera industriale ngadalësuar

Kategoria, sipas pikave të dhënave, në krahasim me muajin e kaluar, minierave qershor prodhimit dhe të energjisë elektrike, ngrohjes, gazit dhe ujit të prodhimit dhe industrisë furnizimit shtohet norma e rritjes vlera rënë të gjithë bordit, nga viti në vit rritja u ngadalësua në 2.7%, 2.7% dhe 2.7% respektivisht.

Sipas sektorëve, në qershor, 37 prej sektorëve kryesorë 41 pa nga viti në vit rritje në vlerën e shtuar. Midis tyre, Bujqësor Industria e përpunimit të ushqimit të rritet 5.9%, një rënie 0.1% në industrinë e tekstilit, materiale kimike të papërpunuara dhe produkteve kimike rritja e prodhimit prej 2.9%, 7.8% shkrirjes metali i zi dhe kodrina industria e përpunimit, shkrirjes metaleve me ngjyra dhe kodrina industria e përpunimit të rritet 4.0%, automobil rritjen e prodhimit 14.0%, hekurudhor, ndërtimit të anijeve, hapësirës ajrore dhe industri të tjera të pajisjeve të transportit prodhimit rritet 0.7%, makineri elektrike dhe pajisje të rritjes të prodhimit 3.8%, kompjutera, komunikimit dhe pajisje të tjera elektronike prodhuese rritje të kënaqshme 10.9%, energji elektrike, prodhimit të ngrohjes dhe norma e rritjes industria furnizimi me 9.3%.

Nga produkti, 303 nga 596 produkte u rrit në qershor nga një vit më parë. Midis tyre, çelik, çimento, 10 llojet e metaleve me ngjyra, automobil, makinë dhe kapacitet të përpunimit të naftës së papërpunuar dhe industri të tjera të rëndësishme të gjithë ngadalësuar.

Çeliku rrit 7.2% nga viti në vit. Çimento ishte viti banesë në vit; Dhjetë jo-metale ngjyra u rrit me 1.9%. Etilen u rrit me 7.6%. Shitja e makinave u rrit me 5.3%. makinat e pasagjerëve u rrit me 12.0%; Prodhimi i energjisë elektrike u rrit me 6.7%. Papërpunuar kapaciteti i përpunimit të naftës u rrit me 8.0%.

Vlen të theksohet se prodhimi i përgjithshëm i çelikut bruto në Kinë në qershor ishte 80.2 milion ton, sipas byrosë statistikore. Sipas kësaj llogaritjeje, prodhimi mesatar ditor është 2.6733 milion ton, e cila është më e lartë se rekordi i mëparshëm prej 2.617 milion ton të përcaktuara në maj dhe 2.5287 milion ton të vlerësuara fillimisht nga shoqata çelikut të shkollave të mesme të vogël këtë muaj.

Kjo mund të lidhet me fitimet historikisht të larta të çelikut. Zhuo guiqiu, një analist i lartë në të ardhmen e Jinrui, u citua nga Reuters muajin e kaluar duke thënë se fabrika çeliku janë prodhuar me kapacitet të plotë në një përpjekje për të bërë një fitim i bukur, me fitim mesatar tonazhit pritet të arrijë në 900 juan në mbarë vendin.

prodhimit të përditshme bruto Steel ka goditur arrijë të reja këtë vit. Në mars, Cisa Sekretari i Përgjithshëm liu Zhenjiang ka paralajmëruar pasi indeksi i goditi një të lartë, çeliku inventar rekord sociale dhe inventaret e biznesit rritur ndjeshëm, paralajmërim i hekurit dhe çelikut ndërmarrjeve duhet të përshpejtojë prodhimin, të inventarit, "mos qaj për shkak të është zgjerimi kohë të shkurtër ka çmim të mirë çeliku verbërisht. "

Z. Liu tha në atë kohë se hendeku i dhjetëra miliona ton ishin mbushur, një ndryshim të madh nga viti i kaluar.

 


Ora Post: Jul-16-2018
WhatsApp Online Chat !