Eksperti: Në vitin 2021, industria vendase e çelikut ka më shumë mundësi sesa rreziqe

Më 8-9 janar, Forumi i 11-të i Bashkëpunimit të Logjistikës së Hekurit dhe Çelikut të Kinës 2021 u mbajt në Hotel Shanghai Pudong Shangri-La. Forumi u drejtua nga Federata Kineze e Logjistikës dhe Blerjeve dhe u organizua bashkërisht nga Komiteti Profesional i Logjistikës së Çelikut të Kinës IOT, Zinxhiri i çelikut Shanghai Zhuo dhe Nishimoto Shinkansen. Ekspertë dhe studiues nga fusha e mallrave me shumicë, si dhe elitat e korporatave në zinxhirin industrial të prodhimit të çelikut, logjistikës, magazinimit, financave, ndërtimit, etj., u mblodhën për të përjetuar plotësisht, sistematikisht dhe thellësisht pulsin e industrisë dhe modelet inovative të transaksioneve për zinxhirin e furnizimit të logjistikës së çelikut të vendit tim, Përshpejtimi i zhvillimit të përmirësimit industrial dhe integrimit të strategjive në zhvillim, etj., zhvilloi diskutime të thella.

Në vitin 2020, pavarësisht nga pandemia që ka përfshirë botën, Kina është e vetmja ekonomi që ka arritur rritje pozitive.

Epidemia ka përshpejtuar transformimin e industrisë. Duke u ndalur në industrinë e hekurit dhe çelikut të Kinës, Cai Jin, nënkryetar i Federatës së Logjistikës dhe Blerjeve të Kinës, parashikoi se në mjedisin e rritjes ekonomike prej 6%, industria e hekurit dhe çelikut ose konsumi i çelikut duhet të mbetet në 3%-4% gjatë Periudha e “Planit pesëvjeçar të 14-të”. Niveli. Para vitit 2020, konsumi i çelikut në Kinë do të kalojë 900 milionë tonë; në vitin 2020, bazat e tregut do të jenë rreth 1.15 miliardë tonë, ose edhe më të larta. Gjatë periudhës së “Planit të 14-të pesëvjeçar”, energjia e re vendase dhe konsumi i çelikut mund të variojë nga 150 milionë deri në 200 milionë tonë.

Në përgjigje të zhvillimit të anës së konsumit të industrisë së çelikut, Li Xinchuang, sekretar partie i Institutit të Planifikimit dhe Kërkimit të Industrisë Metalurgjike, parashikoi se konsumi i çelikut do të tregojë një rritje të vogël këtë vit. Në afat të shkurtër, konsumi i çelikut në Kinë mbetet i lartë dhe në lëvizje. Nën ndikimin e politikave aktive fiskale të vendit, si rritja e uljes së taksave dhe tarifave dhe zgjerimi i investimeve të qeverisë, rritja e kërkesës nga kompanitë kryesore të çelikut në rrjedhën e poshtme, si ndërtimi, do të nxisë rritjen e konsumit të çelikut.

Në fushën e skrapit të çelikut, Feng Helin, Zëvendës Sekretari i Përgjithshëm i Shoqatës së Aplikimit të Skrapit në Kinë, deklaroi se raporti i shfrytëzimit të burimeve të çelikut të skrapit të vendit tim është rritur nga 11.2% gjatë periudhës së "Planit të Dymbëdhjetë Pesëvjeçar" në 20.5%. arritjen e “Planit të Trembëdhjetë Pesëvjeçar” të industrisë së skrapit të çelikut të vendit tim dy vjet përpara afatit. “Objektivi i pritshëm prej 20% i vendosur nga plani i zhvillimit.

Duke pritur me padurim të ardhmen e zhvillimit makroekonomik të Kinës, siç tha Guan Qingyou, kryeekonomist i Institutit të Kërkimeve Financiare, ekonomia e Kinës ka arritur një rimëkëmbje të fortë në gjysmën e parë të 2021. Wang Depei, kryeekonomist i Foca Think Tank, beson se epidemia është një levë e zhvillimit historik. Nga këndvështrimi i PBB-së, Arka e Noes në botë është në Kinë.

Në tregun sekondar, Qiu Yuecheng, drejtor i kërkimit të zi në Everbright Futures, gjykon se në vitin 2021, sektorë të ndryshëm të vendit mund të shohin një rritje nga ana tjetër. Në dhjetë vitet e fundit, çmimi i armaturës është rritur në 3000-4000 juan/ton; në kontekstin e rimëkëmbjes ekonomike globale, i gjithë çmimi i brendshëm i çelikut mund të rritet në më shumë se 5000 juan/ton.

Problemi i mineralit të hekurit në industrinë e çelikut ka tërhequr shumë vëmendje. Li Xinchuang tha se 85% e mineralit të hekurit të vendit tim importohet dhe minerali i hekurit është shumë monopolist dhe i përqendruar. Përveç kësaj, minerali i hekurit ka hyrë në kursime dhe spekulime kapitale. Wang Jianzhong, sekretari i përgjithshëm i Komitetit Profesional të Logjistikës së Hekurit dhe Çelikut të Federatës së Logjistikës dhe Blerjeve të Kinës, vuri në dukje gjithashtu se rritja e çrregullt e mineralit të hekurit ka shtrydhur fitimet e zinxhirit të furnizimit. Të dyja duhet të trajtohen me kujdes.

Epidemia detyron kompanitë në zinxhirin e industrisë të arrijnë online dhe inteligjente

Në epokën e internetit industriale, zhvillimi i shpejtë i industrisë së çelikut është i pandashëm nga inovacioni teknologjik dhe aplikimet praktike. Në këtë drejtim, Qi Zhiping, CEO i Zall Zhilian Group, përfaqësues i kompanive të internetit të industrisë me shumicë, beson se epidemia e re e kurorës në vitin 2020 do t'i detyrojë kompanitë të zbatojnë plotësisht informatizimin, dixhitalizimin dhe reformat online.

Duke marrë si shembull filialin e tij Zhuo Steel Chain, shërbimet financiare të zinxhirit të furnizimit kanë tre përparësi kryesore: informatizimin, dixhitalizimin dhe online. Aplikimi online i klientëve, rishikimi online dhe huadhënia online llogariten në minuta, duke siguruar afatin kohor të mbështetjes së shërbimit financiar në hallkën tregtare të zinxhirit industrial. Pas kësaj qëndron fuqizimi dixhital i gjurmimit dhe monitorimit të platformave të tilla si platformat e tregtimit të zgjuar dhe IoT inteligjente. Platforma lidh një numër të madh burimesh të të dhënave të industrisë, kryen verifikim të kryqëzuar dhe ndërton një sistem vlerësimi kredie me transaksionet si trupi kryesor, në mënyrë që financat të përfitojnë më shumë subjekte në rrjedhën e sipërme dhe të poshtme në industrinë e çelikut.

Zall Zhilian ka qenë në fushën e shumicës për shumë vite, dhe ka ndërtuar ekologjinë e produkteve bujqësore, kimikateve, plastikës, çelikut, metaleve me ngjyra, etj., dhe bazuar në skenarë transaksionesh dhe të dhëna të mëdha për të ofruar shërbime të integrimit të zinxhirit industrial si p.sh. si pronë, logjistikë, financa, ndërkufitare dhe menaxhimi i zinxhirit të furnizimit. Bëhuni transaksioni më i madh B2B i Kinës dhe sistemi i shërbimit mbështetës.

Për të kuptuar më tej shërbimet financiare të zinxhirit të furnizimit, Zhang Hong i Zhongbang Bank ndau një rast të shkëlqyer të integrimit të industrisë dhe financave në industrinë e çelikut. Produkti i shërbimit financiar të zinxhirit të furnizimit i krijuar nga Zhongbang Bank dhe Zhuo Steel Chain, një platformë interneti për industrinë e çelikut, ofron shërbime të personalizuara financimi për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme në zinxhirin e industrisë së çelikut. Që nga viti 2020, 500+ kompani që shërbejnë në zinxhirin e industrisë së çelikut do të shtohen rishtazi dhe mbi 1000 klientë të korporatave do të shërbehen në mënyrë kumulative. Nëpërmjet aplikimit të teknologjive të tilla si të dhënat e mëdha dhe blockchain, efikasiteti i shërbimit është përmirësuar gjithashtu cilësisht. Në vitin 2020, miratimi i financimit të dy kompanive mund të përfundojë në një ditë pune dhe do të investohen një ditë prej 250 milionë + fonde.

Si ndërmarrjet përfaqësuese të terminaleve të konsumatorit të zinxhirit të industrisë së çelikut, Huang Zhaoyu, drejtor i Institutit të Kërkimit të Platformës në det të hapur të industrisë së rëndë Zhenhua dhe Wei Guangming, zëvendësdrejtor ekzekutiv i Qendrës së Prokurimit të Centralizuar të Korporatës së Ndërtimit të Hekurudhave të Kinës, mbajtën fjalime kryesore. Prodhimi dhe infrastruktura në shkallë të gjerë janë industritë kryesore të konsumit të çelikut në Kinë. Të dy të ftuarit shprehën sugjerimet e tyre për të arritur sinergjinë midis ofertës dhe kërkesës me fabrikat e çelikut në rrjedhën e sipërme dhe kompanitë e tregtisë së çelikut në rrjedhën e mesme dhe shpresojnë të bashkëpunojnë me kompanitë e shquara industriale të internetit si Zhuo Steel Chain, Për të krijuar së bashku një zinxhir të integruar të furnizimit të çelikut të sigurt, të vlefshëm dhe efikas. sistemi i shërbimit.

Duke i shërbyer të gjithë zinxhirit të industrisë së çelikut, Zhuo Steel Chain redukton kostot dhe rrit efikasitetin për industrinë

Kuptohet që Zhuo Steel Chain është i përkushtuar ndaj inovacionit, kultivon thellësisht zinxhirin e industrisë së çelikut, i përmbahet lëvizjes me dy rrota "teknologji + tregti", realizon lidhjen e të dhënave midis niveleve të sipërme, të mesme dhe të poshtme të zinxhirit të industrisë, dhe krijon një platformë shërbimi të integruar në internet të klasit të parë për industrinë e mallrave me shumicë të zezë. Përmirësimi i cilësisë dhe fuqizimi për zhvillimin e industrisë së çelikut.

Në vitin 2021, Zhuo Steel Chain do të rrisë investimet e vazhdueshme në aftësitë e specializuara dhe të personalizuara të shërbimit të industrisë së çelikut në rrjedhën e poshtme, me qëllimin strategjik të bashkëndërtimit dhe përmirësimit të menaxhimit të shërbimit të funksionimit dixhital. Në këtë drejtim, Zhuo Steel Chain zbaton planin e partnerit paralel "Zhuo +", përmes sipërmarrjeve të përbashkëta ose bashkëpunimit, për të thelluar tregun e terminalit të konsumit të industrisë, secila nënfushë zgjedh vetëm një partner, avantazhe plotësuese dhe ndarje përfitimesh. Ai synon të sigurojë infrastrukturën, komunat, projektet kryesore të jetesës, prodhimin e pajisjeve për ndërmarrjet qendrore, ndërmarrjet shtetërore, kompanitë e listuara dhe udhëheqësit e industrisë përmes prokurimit të burimeve, mjeteve të shërbimit të produkteve financiare të zinxhirit të furnizimit, magazinimit, logjistikës dhe kutive të mjeteve të shpërndarjes të Zhuo. Platforma e zinxhirit të çelikut Ofroni zgjidhje shërbimi të integruara me një ndalesë për bizneset e tjera.


Post time: Jan-13-2021